• Україномовний інтернет – 60

    by  • 02.02.2012 • огляд • 2 коментарі

    http://director.in.ua/ - це щоденник справжнього директора. Звуть його Олександр Миколайович Ковч, а заклад, яким він керує - "загальноосвітня школаІ-ІІІ ступеня – дитячий садок" с. Гірники". Створений щоденник з метою систематизації думок і бачення на певні моменти директорської роботи. Загалом щоденник простенький і без особливих наворотів але унікальність його в тому, що мало які директори це роблять. Директор-блогер - унікальне явище україномовного інтернету :).

    http://trsrm.org.ua/ - лаконічний персональний блог програміста Тараса Романіва. Якщо ви заглянете в резюме Тараса, воно є в блозі окремим розділом, то побачите, що простіше назвати, що він не вміє в програмерському світі, ніж перераховувати всі його знання і заслуги. Проте залишається відкритим питання, чому Тарас зробив резюме англійською (тут звичайно всі розуміють, що програмісти всі орієнтовані на Захід, але я тисну на патріотизм і підвищення української мови, навіть в такій кодерській сфері).

    http://politcom.info/ - журнал політичних коміксів. І цим все сказано. Візуальний матеріал завжди гарно сприймається. Правда сказати, що на сайті взагалі відсутній текст, не можна, є і такі пости де багато букв :). Проте цей сайт зовсім не має зворотнього зв’язку і взагалі будь-якої інформації про його творців чи мету існування. Як вважаєте, довго проіснує цей проект?

    http://www.goodpublications.org.ua/ - проект ВоЛОЛимира (цікаво, це просто опечатка в імені чи такий задум?) з Новояворівська (хоча в контактах написано Львів але індекс вказано міста в області). За задумом автора (моє припущення), на сайті буде консолідуватися велика кількість цікавої інформації на різні теми. А оскільки тем буде багато, отже і аудиторія запланована велика і саме для цього, скоріше за все організовано форум. Але найцікавішим моментом є те, що ресурс має власну соціальну мережу, а таким дивом не всі можуть похизуватися:). Проте доцільність таких розділів, покаже лише час і читачі. (оновлено 22.04.2012: на сьогодні тематика і стиль ресурсу кардинально змінені, тепер це блог релігійного характеру).

    http://turnik.zo.net.ua/ - спортивний блог від жителя Прикарпаття, якого звати Тарасом (сьогдні мої тезки окупували огляд).  Якщо ви лише робите свої перші кроки в спорті, вам однозначно потрібно підписати на оновлення блога. Тема багато, розкриті гарно, та  і завжди можна задати запитання автору, думаю, він швидко дасть відповідь і допоможе в сумнівах.


    Share